Queer. Istorii Ilustrate

de
Andreea Chirică și Eugen Rădescu

  • apărută în 2019
  • paperback
  • 108 de pagini
  • 9786069003091
Descriere: 

Queer. Istorii ilustrate, cu texte de Eugen Rădescu și ilustrații de Andreea Chirică, documentează experiențele personale ale câtorva reprezentanți ai comunității queer și recompune, astfel, o variantă subiectivă, dar autentică a unor fragmente de istorie LGBTQIA+ din România. Elementele sociologice, politice și istorice nu compun studii de caz, ci istorii intime, așa cum au fost ele trăite și așa cum le-au fost povestite Andreei Chirică și lui Eugen Rădescu. 

Acest proiect urmărește să amplifice, într-o formă cu valențe interdisciplinare, dialogul despre istoria comunității queer. Abordarea personală, experiențele celor intervievați și explorarea grafică a acestor mărturii permit deopotrivă explorarea dimensiunii gândirii critice și pe cea a solidarității empatice, plasând situații aparent improbabile în realitatea socială imediată. 

 

Proiect editorial finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


 

Despre autor: 

Ilustrații de Andreea Chirică și texte de Eugen Rădescu

*
Price7,60 RON
în stoc