Hărți

de
John Freeman

Traducere de Anca Dumitrescu și Elena Marcu
  • apărută în 2017
  • paperback
  • 13x20cm
  • 88 de pagini
  • 9786069450734
Descriere: 

„Să scriu poezie a fost mereu ceva profund instinctual pentru mine, ceva ce fac atunci când am chef, adesea foarte pe fugă, noaptea sau pe drum. Ciorne. Editorul meu interior are nevoie de multe divagații pentru a lua o pauză. În ultimii 20 de ani, ca jurnalist și editor, am devenit un deadline uman, sărind de la un proiect la următorul. Poezia a fost o cale de a mă deconecta, o întoarcere la o paradigmă mai profundă de gândire care nu îmi transpune mintea într-o activitate, ci într-un spațiu. Am simțit mereu că subconștientul cartografiază lucrurile într-un fel mult mai interesant decât rațiunea, decât trezia, și această carte este încercarea mea de a mă lăsa ghidat de acest principiu, de a vedea ce trăiește – pentru mine – în posibilitatea unui poem. ”

John Freeman

 
Despre autor: 

John Freeman este editorul antologiei Freeman's și autorul a două volume de nonficțiune: The Tyranny of E-mail și Cum să citești un romancier (Editura Vellant, 2015). De asemenea, este editorul a două antologii care dezbat lipsa de egalitate: Tales of Two Cities și Tales of Two Americas. În toamna lui 2017, a fost publicat primul său volum de poeme, Hărți. Fostul editor Granta locuiește la New York, unde predă la The New School și la New York University. Este redactor-șef la LitHub și poemele sale au fost publicate în The New Yorker, Zyzzyva, The Paris Review  și The Nation. Cărțile sale sa au fost traduse în peste 20 de limbi

 
În poemele sale, Freeman reușește să ofere un antidot pentru suferință, haos și durere, iluminând cele mai solitare și întunecate locuri din fiecare dintre noi. Poemele sale sunt în sine o formă de terapie cognitivă pentru cititor.
Los AngeLes Book Review

Hărţi trasează contururile odată invizibile ale lumii, de pe străzile Beirutului, ale Romei și ale Parisului, la Rio De Janeiro, Oslo, Sarajevo și ambele coaste ale Americii, sub compasul experienței, al apartenenței și al dezolării, sub tușele războiului, pierderii și ale iubirii, între granițele unui trecut și posibilitățile unui viitor.

Black Button
Price29,90 RON
în stoc