Uite-aşa o pierzi - Ediția a doua, revizuită și adăugită

de
Junot Díaz

traducere de Daniela Rogobete
colecția CTRL + F
  • apărută în 2016
  • paperback
  • 13x20cm
  • 176 de pagini
  • 9786069450796
Descriere: 

New York Times Bestseller şi finalistă la National Book Award, Uite-aşa o pierzi este modalitatea câştigătorului de premiu Pulizer, Junot Díaz de a sărbători iubirea, cu toate faţetele sale: iubirea obsesivă, iubirea ilicită, iubirea pierdută, iubirea maternă.

În proza extrem de energică, inventivă, delicată şi amuzantă, poveştile din Uite-aşa o pierzi sunt expuse la dorinţa infinită şi slăbiciunea inevitabilă a inimii. Ne amintesc că pasiunea triumfă mereu în faţa experienţei şi că „timpul de înjumătățire al dragostei este veșnicia".

Despre autor: 

Junot Díaz s-a născut în Republica Dominicană şi a crescut în New Jersey. Este autorul aclamatului volum de proză scurtă Drown, al romanului Scurta şi minunata viaţă a lui Oscar Wao, care a câştigat premiul Pulitzer şi premiul National Book Critics circle în 2008, şi al volumului de proză scurtă Uite-aşa o pierzi, bestseller New York Times şi finalist la National Book Award. Câştigător al bursei MacArthur Genius, al premiului PEN/Malamud, al Dayton Literary Peace Prize, al bursei Guggenheim şi PEN/O. Henry Award. Absolvent al Rutgers Collage, în prezent, Díaz este editor pe ficţiune la Boston Review şi Profesor de scriere creativă Ruge and Nancy Allen la Massachusetts Institute of Technology. 

„Junot Díaz scrie într-un dialect atât de electrizant şi distinct încât e aproape un act de agresiune, instantaneu alaramat şi captivant, aproape erotic în aserţiunea sa de intimitate subită."
The New York Times
„Ca toate cărţile grozave, Uite-aşa o pierzi te bagă în starea de epurare. Vrei să dai buzna în rafturile bibliotecii şi să rupi în bucăţi fiecare titlu pe care l-ai cumpărat din greşeală: fiecare Mare Roman American, fiecare satiră uşor malţificată despre sociabilităţile artistice din Manhattanul de azi, fiecare saga despre baseball ca o metaforă a vieţii impecabil structurată şi atent diagramată. Colecţia de proză scurtă a lui Díaz este atât de energică, obscenă, atât de autentică în emoţii şi atât de înrădăcinată în argoul şi ritmurile vieţii clasei muncitoare latino, încât face mare parte din scriitura de peste Atlantic să pară deznădăjduit de stearpă prin comparaţie."
The Telegraph

„Cu ABCul redacţional pe perete, arareori avem nevoie de o realfabetizare lingvistică. Însă Junot Díaz compune limbajul propriu al iubirii: de la naivitate la pasiune şi dezamăgire. Departe de Visul american şi de stereotipul dominican deopotrivă, enunţă cu umor sintagma celor două realităţi în dinamica interumană."

Black Button
Price34,90 RON
în stoc