Marii încrezători

de
Rebecca Makkai

Traducere de Anca Dumitrescu
  • apărută în 2020
  • paperback
  • 13x20cm
  • 536 de pagini
  • 9786069003138
Descriere: 

Marii încrezători este un roman răvășitor despre prietenie, pierdere și izbăvire, care a fost inclus pe lista celor mai bune cărți ale anului 2018 de către The New York Times Book Review, The Washington Post, NPR, San Francisco Chronicle, The Boston Globe, Entertainment Weekly, Buzzfeed, The Seattle Times, Bustle, Newsday, AM New York, BookPage, St. Louis Post-Dispatch, Lit Hub, Publishers Weekly, Kirkus Reviews, New York Public Library și Chicago Public Library. Concentrat pe două planuri temporale și spațiale, în Chicago-ul anilor '80 și în Parisul anului 2015, romanul surprinde realitățile și consecințele epidemiei de SIDA din SUA din perspectiva, deopotrivă umbrită și luminoasă a supraviețuirii, în toate sensurile termenului. 
Marii încrezători a fost finalist la premiul Pulitzer și National Book Award, a câștigat ALA Carnegie Medal, LA Times Book Prize și Stonewall Award și în 2018 a fost pe lista New York Times Ten Best Books.

Despre autor: 

Rebecca Makkai a este autoarea romanelor Marii încrezători, The Hundred-Year House și The Borrower, precum și a colecției de proză scurtă Music for Wartime. Makkai predă la Sierra Nevada College și Northwestern University și este Director Artistic la StoryStudio Chicago.
Cărțile ei au fost traduse în 14 limbi, iar prozele ei scurte au fost incluse în antologiile The Pushcart Prize XLI (2017), The Best American Short Stories 2011, 2010, 2009 și 2008.
Rebecca Makkai are două fiice și locuiește la Chicago.

Rebecca Makkai stăpânește pe deplin perspectiva multigenerațională și romanul compune o fuziune grandioasă între trecut și prezent, între public și personal. În ciuda pierderilor devastatoare pe care le descrie, este o carte incredibil de vie. Surprinde perfect felul în care lucrurile pe care viața ni le scoate în cale par a fi un contrapunct gratuit al vieții pe care avem impresia că o trăim
The Chicago Tribune
Makkai a creat o poveste emoționantă despre Chicago și Paris, despre trecut și prezent, despre tinerii răpuși de SIDA și despre cei care i-au supraviețuit. Romanul ei este deopotrivă o evocare a forței cu care arta îi comemorează pe cei dispăruți și un tulburător exercițiu de rememorare.
Viet Thanh Nguyen, autorul premiat cu Pulitzer al romanului Simpatizantul
O contemplație devastatoare a iubirii și a pierderii… ce reconstituie în egală măsură ororile epidemiei [de SIDA] și actele de profundă generozitate pe care le-a generat.
Oprah Magazine

Marii încrezători este una dintre cele mai impresionante și pline de speranță povești despre o perioadă marcată de dispariții timpurii și nedrepte și, în egală măsură, de profunzimea atotcuprinzătoare a empatiei, prieteniei și iubirii.

Black Button
Price59,90 RON
în stoc