Mama tuturor întrebărilor

de
Rebecca Solnit

Traducere de Anca Dumitrescu
  • apărută în 2020
  • paperback
  • 13x20cm
  • 180 de pagini
  • 9786069003114
Descriere: 

În această colecție de eseuri feministe, Rebecca Solnit oferă comentarii despre femeile care refuză să fie reduse la tăcere, despre violență, despre masculinitatea fragilă a canonului literar, despre prejudecățile rasiale, despre dogma binarității de gen, despre istoria recentă a glumelor despre viol și multe altele. În stilul care a consacrat-o, Solnit îmbină umorul, analiza tăioasă, documentarea și observațiile scrutătoare. 

 

Despre autor: 

Activistă și scriitoare, Rebecca Solnit este autoarea a 18 cărți despre feminism, istoria Vestului și a populației indigene, putere populară, schimbare socială și insurecție, speranță și dezastru, printre care se numără Men Explain Things to Me, Hope in the Dark, o trilogie de atlase ale orașelor americane, The Faraway Nearby, A Paradise Built in Hell: The Extraordinary Communities that Arise in Disaster, A Field Guide to Getting Lost (în pregătire la Black Button Books), Wanderlust: A History of Walking, River of Shadows: Eadweard Muybridge and the Technological Wild West (pentru care a primit National Book Critics Circle Award pentru critică și Lannan Literary Award),Cinderella Liberator și volumil de memorii Recollections of My Non-existence. Formată în sistemul educațional public al Californiei de la grădiniță la facultate, este editorialist la Harper’s, colaborator constant la The Guardian și Literay Hub.  

Niciun scriitor nu a reușit să evalueze mai profund, mai frumos și mai nuanțat complexitatea menținerii speranței în vremurile noastre încărcate de o disperare atât de ușor accesibilă.
Maria Popova, Brain Pickings
Tranșantă și plină de speranță, cartea dezvăluie că munca perpetuă de a îndrepta greșelile patriarhatului este doar o parte componentă a unui proiect mult mai amplu de justiție socială pentru toți. Ca întotdeauna, Solnit este elocventă și analitică.
Kirkus Reviews
Aceste eseuri scurte, incisive alimentează o lovitură puternică.
Publishers Weekly

Mama tuturor întrebărilor a fost publicată la începutul lui 2017, înainte de #MeToo și #timesup, înainte ca atenția întregii lumi să se îndrepte asupra miilor de voci amuțite de agresiune. În aceste eseuri Rebecca Solnit expune intersecțional o parte dintre fisurile societale și incandescentele scântei care, de-a lungul anilor, au contribuit la generarea acestei combustii atât de necesare. Acest volum este deopotrivă o critică culturală necruțătoare și un catalizator pentru speranță, solidaritate și acțiune.

Black Button
Price34,90 RON
în stoc