Între ei. Amintiri despre părinții mei

de
Richard Ford

Traducere de Anca Dumitrescu
  • apărută în 2019
  • paperback
  • 13x20cm
  • 120 de pagini
  • 9786069462584
Descriere: 

În acest volum de memorii, prima lui scriere de nonficțiune, prozatorul american evocă o panoramă vie a Americii de la jumătatea secolului XX și un portret intim al vieții lui de familie. Explorând propria percepție fluidă asupra părinților săi, autorul reflectă și asupra impactului pierderii și al devotamentului. Scris cu inteligența, precizia și umanitatea pentru care Richard Ford este cunoscut, Între ei este deopotrivă o declarație de dragoste și o reflecție eliberatoare asupra familiei.

Despre autor: 

Richard Ford s-a născut în Jackson, Mississippi, în 1944. A publicat șapte romane, trei volume de proză scurtă și un volum de memorii, printre care: Cronicarul sportiv (1986, Humanitas Fiction, 2008), Ziua Independenței, (1995, Humanitas Fiction, 2009), Rock Springs (1987, Black Button Books, 2017), Femei cu bărbați (1964, Vellant, 2018), A Multitude of Sins (2002), The Lay of the Land (2006), Canada (2012), Let Me Be Frank with You (2014), Wildlife (1990, în curs de apariție la Black Button Books). Este primul scriitor care a primit în același an și Premiul Pulitzer și PEN/Faulkner Award for Fiction, pentru romanul Ziua Independenței, în 1995. În 2001 a primit PEN/ Malamud Award pentru excelență în proza scurtă. Trăiește în Maine împreună cu soția sa, Kristina Ford.

Cele două tributuri din această scurtă carte au fost scrise la 30 de ani distanță, cel despre Edna la scurtă vreme după moartea ei, iar cel despre Parker la mai bine de 50 de ani de la moartea sa. Dar auzim aceeași voce de la început până la sfârșit: gravă, contemplativă, sceptică să facă afirmații grandioase, hotărâtă să fie cât mai exactă și să consemneze două vieți care altfel ar fi trecut neobservate. «În afară de iubire, aproape orice altceva dispare», scrie Ford și iubirea lui nestânjenită pentru părinții săi străbate cuvintele. Iată-l, la peste șaptezeci de ani, mult după moartea lor, încă trăind între ei.
The Guardian
Volumul de memorii al lui Richard Ford, Între ei, expune clar enorma dificultate de a cunoaște cu adevărat acea enigmatică pereche care ne-a inventat.
The Washington Post
În această carte de memorii de o frumusețe suplă, Ford ne-a oferit – la fel ca în multe dintre scrierile sale de ficțiune – o poveste remarcabilă despre doi oameni obișnuiți pe care, fără el, nu i-am fi cunoscut. Și pe care, fără ei, el n-ar fi putut-o scrie.
Cheryl Strayed, New York Times Book Review

Richard Ford dezvoltă sub ochii cititorului limbajul care-i articulează părinții în această formă, acum permanentă. Exercițiului ireproșabil de stil al ficțiunii pentru care cultura americană îl elogiază adesea, îi este anexat exercițiul subiectiv, dar brutal de onest din singura sa carte nonficțională: Între ei.

 
Black Button
Price34,90 RON
în stoc