Școala feministă de vară

Colectiva Vagenta și Black Button lansează apelul pentru Școala feministă de vară, un exercițiu creativ de conectare a două generații de femei care să împărtășească experiențe de viață, idei și cunoștințe.

În Bucureștiul liniștit și lipicios de august, invităm adolescente curioase într-o călătorie de autocunoaștere și explorare feminină.

Colectiva Vagenta și Black Button lansează apelul pentru Școala feministă de vară, un exercițiu creativ de conectare a două generații de femei care să împărtășească experiențe de viață, idei și cunoștințe.

Căutăm tinere între 16 și 20 de ani care să fie interesate să se joace cu puzzle-ul experiențelor personale pentru a da voce inteligenței, creativității, complexității și diversității feminine, independent de orientare sexuală, religie, etnie sau istorie.

Ghidate de super eroinele noastre preferate, Rucsandra Pop, Paul Dunca, Oana Maria și Andreea Tron, vom crea, împreună, un produs cultural care se va folosi de medii diferite (corp, voce și design de costum).

Programul școlii de vară

2, 3, 4 august - întâlniri introductive (la Deschis Gastrobar)

7-11 august - workshop colaborativ de exprimare prin voce și prin corp (la CNDB)

10, 17 august - întâlniri deschise în cadrul cărora femei pe care le admirăm ne povestesc experiențele lor de viață (TBA)

14-18 august - workshop colaborativ de exprimare prin voce și prin corp (la CNDB)

21-25 august - workshop de design de costum și scenografie (în atelierul privat al trainerului)

28, 29, 30 august - întâlniri de finalizare a proiectului practic (la Deschis Gastrobar)

Programul este flexibil, dar participarea la întâlnirile introductive și 60% din restul activităților este obligatorie.

Dacă vrei să participi, completează formularul din link-ul de mai jos până pe 15 iulie:

https://goo.gl/forms/eidLg3wtxbY5ikLs1. În urma selecției, vei primi un mail de confirmare până pe 17 iulie.

Participarea este gratuită.

 

Despre super eroinele noastre:

Rucsandra Pop

www.pr-romania.ro/interviuri/good-talks/1932-rucsandra-pop-pentru-un-scriitor-e-important-sa-fie-auzit-de-contemporanii-lui.html

A studiat literele la Brașov, jurnalismul la Bratislava, sociologia la Varșovia, antropologie și folclor la București și la Bloomington. Varșovia și sociologia au fost un accident. Toate celelalte fac cumva parte din ADN-ul meu. Sunt un animal urban și asta se simte în ceea ce scriu. Scriu poezie, proză, dramaturgie. Scriu și scenarii și librete de operă. Cerneala și tușul de imprimantă mă ajută să-mi diger experiențele trăite cu poftă, curios, leneș, intens, în oraș, pe drum, în singurătate, în cuplu sau în prietenie. Legenda spune că ce scriu eu le dă cititorilor sau spectatorilor ocazia să se vadă în oglindă, să doarmă liniștiți știind că poveștile lor sunt și ale altora și că poveștile astea care se plimbă aparent singure prin oraș vor fi în cele din urmă prinse și puse între două coperte. Sunt un vânător de povești urbane. Și sunt o Hydra. Hydra Society este un organism cultural "cu mai multe capete" care promovează creația contemporană și spiritul colaborativ. Hydra e o permanentă invitație la joacă.

 

DESCRIEREA ATELIERELOR

Exprimare prin voce
Trainer: Oana Maria Zaharia

Nu te învăț să cânți, ci te ajut să te simți bine când cânți, să te exprimi cu curaj, să-ți explorezi vocea, să te joci cu sunetele din jurul tău. Vom face muzică din orice și vom auzi muzica din tot ce mișcă în jur. Învățăm să ne alterăm vocea, s-o trecem prin toate stările, s-o facem să sune vesel, dubios, sinistru, mieunător, bubuitor, cu efecte sau fără. Învățăm să facem ritm și looping și să folosim un kaoss quad pentru modificarea vocii în timp real.

Nu contează dacă ai cântat la duș, ai cântat prin casă, ai cântat în corul școlii sau n-ai cântat deloc. Poate vrei să te exprimi și n-ai curaj sau nu știi cum. În cele 5 ateliere vom explora ce poți face cu tine, îți dai o șansă să vezi cine ești și ce se ascunde în spatele timidității tale.

BIO - Poetă și muziciană specializată în arta improvizației, antrenoare de exprimare și luptătoare prin vulnerabilitate.

https://soundcloud.com/poetrip

 

Exprimare prin corp
Trainer: Paloma Desdemona (Paul Dunca)

Corpul, acest instrument sublim, este până la urmă tot ceea îți aparține cu adevărat în această existență. Și dacă nu e clar încă, atunci trebuie să știi că mișcarea e fundamentală pentru viața în acest univers. Mai mult decât atât, studii recente arată că dansul este una dintre activitățile responsabile pentru creearea unei noi rețele neuronale. Propunem un voiaj activ de explorare, activare și empowerement prin mișcare și dans în cadrul mai multor sesiuni care includ elemente de bază din diferite zone ca voguingul, twerkingul, dansul contemporan, baletul si yoga. Poți schimba lumea dansând.

"Tot răul omenirii, toate nenorocirile tragice care umplu cărțile de istorie, toate gafele politice, toate eșecurile marilor lideri au apărut pur și simplu din cauza lipsei de dans." (Molière)

Bio Paul - Activist al corpului queer

https://www.facebook.com/Paul-Dunca-61366422457/

 

Workshop de design de costum și scenografie

Trainer: Andreea Tron

 

Vagenta este un colectiv care chestionează și explorează perspective feminine. Promovăm valori precum dreptul de expresie, egalitatea între sexe, libertate intelectuală, cât și libertăți ce tin de propriul corp, sonoritate si ne dorim crearea unui context colectiv, un safe space pentru explorări individuale sau în grup.

Black Button îşi propune să informeze şi să inspire. Idei inovatoare, subiecte incomode, perspective inedite și argumentaţii solide sunt lucrurile pe care ne propunem să le aducem comunităţii de cititori implicaţi, atât online, cât şi offine.

 

Proiect co-finanțat de A.F.C.N

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

PARTENERI: CNDB, Deschis Gastrobar, Sub25, Super, Revista Plic, Dissolved Magazine