Despre noi

Cu îndrăzneala de a oferi o perspectivă diferită asupra lumii, Black Button Books îşi propune să informeze şi să inspire. Idei inovatoare, subiecte incomode, perspective inedite, argumentaţii solide și umor neiertător sunt lucrurile pe care ne propunem să le aducem comunității de cititori implicați, atât online, cât şi offline.

Cărţile noastre spun poveşti care deschid comunicarea şi oferă perspective noi, încurajează curiozitatea și invită cititorii la dialogul care creează conexiuni şi lărgește constant reţeaua de idei care schimbă atitudini, convingeri şi societăţi. Credem cu tărie în importanța accesibilității marilor idei ale prezentului oricui doreşte să aprofundeze, să absoarbă şi să descopere mai multe despre actualitatea relevantă şi atât de diversă a principiilor fundamentale, de la business, la ştiinţă, design şi tehnologie, de la politică şi valori umane, la conectivitate şi ficţiune.

Ana Bulgăr

Idealistă, ex-corporate, ex-activistă, fata lui tata, mama Carei și o combinație ciudată de ambiție și optimism. Lumea zice că m-am maturizat, eu tot ce îmi doresc este să rămân cât mai mult copil. Specializări: impact social, ordine și disciplină, comunicare și un dram de dragoste de țară.  Ador ideile care nu te lasă să dormi noaptea și transpunerea lor în realitate și încă mai cred că oamenii sunt buni. Pentru că fără să vorbim despre idei și povești viața este mult prea seacă.

Anca Dumitrescu

Prima carte pe care am redactat-o au fost Basmele lui Vladimir Colin. Ba pădurea nu era destul de întunecată, ba eroul nu făcea destule, ba avea frumoasa prea multe calități. Peste ani, am aflat că îți poți face o meserie din asta și că acest cusurgiu înnebunit după cerneala roșie se numește redactor. Dar și că e tare important să vezi întotdeauna lucrurile și prin ochii celuilalt, oricât de îndepărtat ți s-ar părea inițial și că lumea fiecăruia dintre noi e mai bună când e lângă lumile celorlalți.

Elena Marcu

Am învățat să scriu și să citesc la 5 ani. Literele mari de tipar au fost primele, apoi cele mici de tipar, apoi cele de mână, azi le cam combin în scris. De la început am citit mai bine decât am scris, asta a rămas constant. Lucrez pe muzică și merg pe muzică și mai și dansez din când în când. Citesc cu picioarele sprijinite sus pe perete și când tălpile nu-mi coboară preț de câteva sute de pagini, știu că am în mână o carte de publicat.